En mjuk rödaktig nyans på kalkfärg från norska Gjøco skapar en levande och unik yta – liknande sammet. Kalkfärg är en mineralisk produkt som både är enkel att applicera samt skänker rummets den målats med en behaglig och inbjudande atmosfär. Resultatet blir ultramatt, levande med läcker och unik struktur. Du kan även använda kalkfärgen om du vill måla om dina möbler. 

Måla kalkvägg

Naturmaterial är ett säkert kort i inredningen och kalkfärg har på allvar tagit sin plats i våra hem. Kalkfärg med sin mjuka, rogivande och harmoniska look fungerar perfekt i vår nordiska inredningsstil. Kalkfärg skapar ett unikt spel på väggarna och gör dem mer levande och vackra. 

För bästa resultat ska du använda en fasadpensel när du målar med kalkfärg samt att du arbetar kors och tvärs i svepande, kontrollerande drag. Du kan naturligtvis använda en roller, men det är inget vi rekommenderar i och med att du förlorar kalkfärgseffekten vilket är det man vill komma åt och som sätter pricken över i:et på själva slutresultatet.

Köpa kalkfärg

Letar du efter kalkfärg så har du kommit rätt. Hos oss på Gebenna.com hittar du högkvalitativ kalkfärg från norska Gjøco. Som tidigare nämnt så är kalkfärg en enkel och lätt produkt att arbeta med och beroende på hur du applicerar, det vill säga vilka rörelsemönster du jobbar med, så kommer resultatet att bli unikt. Ingen vägg kommer att bli densamma och det är det som gör kalkfärg så läckert att måla med. Det levande resultatet skapar en känsla av att man bara vill fram och röra vid väggarna.

Vi har många olika kulörer och nyanser när det kommer till kalkfärg. Så oavsett om du letar efter den perfekta gråa, svarta, bruna, gröna, blåa eller röd, rosa och orangea nyansen så har vi det.

Kalkfärg inomhus

Det finns många fördelar med att måla med kalkfärg. En av dem är att produkten fäster på nästan alla sorters underlag så som cement, puts, trä och laminat. Så egentligen behövs det inget förarbete; det enda man ska se till är att väggen eller väggarna som ska målas är hela, det vill säga utan hål, sprickor och liknande. Skulle väggen nu ha diverse skador och märken efter till exempel tavlor eller väggfasta hyllor, bör dessa märken repareras innan för att resultatet ska bli så snyggt som möjligt.

Måla möbler med kalkfärg

Är du sugen på att måla dina möbler med kalkfärg i någon härlig kulör? Ja, du kan även skapa en lite shabby chic-känsla genom att måla om dina gamla slitna möbler med kalkfärg. Då ska du läsa vår guide över hur du målar möbler som du hittar på vår hemsida i kategorin Inspiration, Guides och videos.

Måla köksluckor med kalkfärg    

Varför inte satsa på en egen och unik look i köket och måla om dina köksluckor med kalkfärg? Resultatet blir definitivt unikt och personligt och läckert. På vår hemsida Gebenna.com hittar du under kategorin Inspiration, Guides och Videos utförliga guides till hur du målar väggar, möbler och liknande med just kalkfärg.

Måla med kalkfärg

Ja, som vi nämnt tidigare så kan du måla dina möbler, köksluckor och skåp samt andra utsatta ytor med kalkfärg från Gjøco. Tänk på att du ska använda Gjøcos sealer ovanpå – den fungerar som en topcoat och skyddar det du målat mot smuts, fukt och liknande. Det du ska tänka på är att när du applicerat sealern så får kalkfärgen en lite mörkare ton än vad den hade från början.