Så döljer du din röriga bokhylla

Idag har många öppna bokhyllor i sina vardagsrum och de flesta kan känna igen sig i hur de väldigt lätt blir röriga och överfulla med småsaker, papper och böcker. Det är alldeles för lätt att lägga saker i bokhyllan och det finns sällan tid att städa. Med dessa lätta tips kan du snabbt dölja din röriga bokhylla och städa när det passar dig.

Det finns en hel del smarta lösningar på hur du döljer röran i bokhyllan med hjälp av lådor, korgar, dörrar och paneler. Genom att antingen lämna plats att lägga småsaker i från början eller sätta för något slags insynsskydd bestämmer du själv när eller om du vill färgkoordinera innehållet i din bokhylla.

Så döljer du din röriga bokhylla

Förvaring

Ett enkelt sätt att dölja röran i bokhyllan är helt enkelt att låta ett eller ett par hyllplan bestå av korgar eller lådor. När du väntar besök men har ont om tid att städa kan du snabbt lägga ner papper, pennor, småsaker, tidningar och böcker i din smarta förvaringslösning. Ett hett tips är att ha fler korgar och lådor än du behöver. Då finns det nämligen alltid plats att dölja röran. Alternativet är att du lägger ner saker som normalt sätt inte ska vara i bokhyllan direkt i lådorna vilket gör att det alltid ser städat och snyggt ut.

Dörrar

Om du känner att det ofta ser oorganiserat och stökigt ut i dina bokhyllor kan dörrar vara lösningen för dig. Bakom dörrarna kan ingen se röran och du kan bjuda in besökare utan att skämmas och du får ett fullgott insynsskydd på köpet. Det finns en hel del olika sorters dörrar att välja bland och den som känner sig modig kan välja glasdörrar.

Paneler

Du kan också köpa eller tillverka egna paneler som du helt enkelt ställer framför dina böcker, filmer, foton och prydnadssaker samt alla prylar som egentligen inte hör hemma i bokhyllan överhuvudtaget. Bygger du också berg av dina böcker eller CD-skivor? Då kan en hemmasnickrad panel med ett vackert dekorerat tyg vara lösningen som räddar kalaset. Det finns färdiga paneler i olika mönster och utföranden, men genom att göra egna kan du dessutom skaffa dig en trendig inredningsdetalj som du kan matcha med kuddar och gardiner i samma tyg. Känner du att du måste ta i med hårdhandskarna syr du helt enkelt ett skynke i önskad storlek och döljer hela bokhyllan, men riktigt så illa brukar det aldrig bli.